31.3.08

Kevään korvalla

Heräsin tässä siihen, että kevät pukkaa tuloaan oikein olan takaa ja asunto huutaa keskittymään hetkeksi johonkin muuhunkin kuin ompeluun.

Annoin siis neppipressin ja saumurini lainaan kaverille hetkeksi!

Tänään kulutinkin aikaani vaihtamalla kukkiin mullat ja siivoamalla keittiöstä 1 kaapin. Tuo keittön kaappien siivous jatkunee vielä tovin, koska edellisestä kerrasta on hieman aikaa ;-)

Silti ompelu kärpänen syyhyää pahasti. Sain juuri viimeviikolla läjän uusia vaippakankaita, joita himoitsen päästä silppumaan. Ehkäpä leikkaan ne tässä jokupäivä valmiiksi, niin pääsen heti ompelemaan, kun saumuri kotiutuu. Nyt on niin paljon ompelemattomia kankaita kasassa, että uusia ei hirveä hankkia ennen vanhojen tuhoamista...

25.3.08

Vauvan body ja liivihame



Tänään ompelukone surisi ahkerasti ja sain jopa jotain valmista aikaiseksi. Viimeistelin kirppis samettihameesta tekemäni liivihameen ja ompelin elämäni ensimmäisen bodyn tytölle. Kaava bodyyn on samaisesta Ottobren 3/2004 numerosta. Ohjeesta poiketen tein siihen kuitenkin pääntielle pienen napin, koska en oikein uskonut, että saisin pääntiestä muuten riittävän joustavaa. Vaaleanpunaista kangasta jäi vielä aika pala joten siitä joutunee tekemään vielä ainakin toisen bodyn/paidan ja ehkä yökkärit :-) Bodyn kaulus vaati pari ompelukertaa...kangas repsotti ekalla ompelukerralla niin pahasti ja nepit alhaalla on KAM:n muovinepparit...mitäpä muutakaan vaippaimpelijalla ;-)
Mekon napinlävet on vielä ompelematta, koska en ole vielä ihan varma noista napeista.



Seuraavaksi ohjelmassa lieneekin vaippojen ompelua. Posti toi tänään keltaiset nakkikoira PUL-palat! Voi että onkin herkullinen väriyhdistelmä keltaisen fleecen kanssa!

23.3.08

Synttärimekko

Ostin kirpparilta parilla eurolla XL kokoisen viininpunaisen samettihameen. Tarkoitus olisi tehdä siitä vauvalle liivihame 1v synttäreille ensiviikonlopulle. Ottobre 3/2004 lehdessä ollut liivihameen kaava (nro7) vaikutti kivalta. Sain iltapäivällä leikeltyä jo kankaat, mutta ne saa vielä hieman odotella ja muhia. Mekko kaipaisi vielä jotain muutakin. Ajattelin ehkä laittaa viininpunaita silkkinauhaa mekkoon jonnekkin koristeeksi. Alkuperäisen kaavan keppiheppakuvio ei oikein innosta...saattais jopa olla hieman haastava näin aloittelevalle ompelijalle.

Ruokalappu

Vauvat tuntuvat sotkevan joka paikan syödessään ja siitä se ajatus sitten lähtikin. Ruokailutakissa on käytetty vaipoista jääneitä jämäpaloja. Mitat otin Pikku Piian hiattomasta lapusta. Lappu sopii tosi hyvin tyttärelle, mutta kasvunvaraa ei hirveästi tullut. Hiat olisi voinut tehdä väljemmät.

22.3.08

Lapsen syntymä sai minussa heräämään piilevän käsityö innostuksen, joka ei tunnu laantuvan. Ensin luomisinto purkautui villapöksyinä ja kestovaippoina. Nyttemmin laajentuen muihinkin vauvan vaatteisiin. Oman käsityö/äitiblogin pitämien on ollut jo pidempään haaveena joten katsotaas mitä saan tänne kirjuuteltua ja kuvailtua :)