22.11.08

Linnunruokinta-automaatti pullosta versio 1.0

Sain tänään vision uudesta linnunruokintapöntöstä katsellessani litran kivennäisvesipulloa. Meidän vanha pönttö oli jo aika aikansa elänyt joten tuumasta toimeen.

Leikkasin pullosta pohjan irti jättäen noin sentin reunan pohjaan. Leikkasin myös kaulan irti ja tein kaulaosaan kaarevia loveja. Tein pohjaan pienen reiän ja pujotin narun reiän läpi ja pohjan päälle alassuin asetetun pullon läpi. Kanneksi laitoin CD-levyn jonka läpi naru myös meni ja lopuksi peitin CD-levyn reiän pullon korkilla jossa myös oli reikä ja kiristin hökötyksen solmulla. Lopuksi pullo jyviä täyteen ja narusta kiinni räystääseen.

Tuli todellakin hieman vielä demo versio! Hökötys kaipaisi ehkä hieman enemmän stabiiliutta. No ehkä saan sen korjattua versioon 2.0 ;-) Tuokin näyttäisi kuitenkin toimivan, joten lintuja odotellessa.

Nyt muutaman päivän koemuksella voin sanoa, että automaatin pohjaosa on liian kapea ja pönttö kaipaa korjausta. Linnut eivät pääse laskeutumaan reunalle...

Syöttötuolin kimppuun..

Jostain syystä tuo meidän syöttötuolimme alkoi kaipaamaan uutta ilmettä. Ja nyt sekin siis jatkaa tuota keskesneräisten maalausprojektien listaa. :) Tuoli oli lakattu tummanruskeaksi edellisen omistajan toimesta. Ilmeisesti on aihemmin ollut vaaleampi, koska oma kädenjälki hieman näkyi pinnassa. Itse en ole mikään hirveä ruskea fani ainakaan huonekaluissa, joten päätin hioa tuolin ja maalata sen valkeaksi...sitten joskus. Tässä vaiheessa tuoli on siis nyt...

Taapero päätti jokinaika sitten muuten alkaa istua aikuisten tuolilla, joten projektilla ei liene kovin kiire ;-)


13.11.08

Kun sitten Jaguarin ostin...

Minulle iski mennä viikolla valtaisa ompelukoneen vaihto vimma, joka on varmaan verrattavissa miehillä esiintyvään auton vaihto vimmaan! Selasin iltakaudet silmät kiiluen eri valmistajien ompelukone saitteja ja tutkin keskusteluja eri merkkien paremmuudesta. Tärkeimmiksi kriteereiksi itselle nousivat säädettävä pistonpituus ja leveys sekä paininjalan paineen säätö. Näitä ei siis Evassani ollut. Mielessä pyöri merkkinä lähinnä Phaff...

No kuinkas sitten kävikään. Postilaatikkoon tipahti mainos ompelukoneiden alesta lähistöllä ja kiiruhdin tietysti paikalla. Kerroin myyjälle koneen vaatimukset ja rupesimme kokeilemaan vaippakankailla. Luonnollisesti ensin myytiin sitä kalleinta Janomea vain 600 € ja olihan se hyvä peli, mutta ehkä hieman liian hyvä nyky budjetille :) No keskustelu jatkui ja päädyimme kokeilemaan Jaguar-merkkistä konetta. En ikinä kuullut merkistä, mutta sepä ompeli kiltisti niin PUL:a kuin paksua farkkuakin ja säätöjä oli riittävästi. Paininjalan paineen säätöä ei ollut, mutta eipä sitä tarvinnutkaan säätää..meni ilmankin.

Eli meille rantautui sitten lopulta Jaguar Belniitta 314 ja ainakin vielä olen tyytyväinen sen toimintaan. Saa sitten nähdä kauanko kone pelittää...hieman olen silti vielä hämilläni tästä hankinnasta. Phaff:a meni ostamaan mutta Jaguar tarttui mukaan...

8.11.08

Fleecehousut paidasta

Pitkään mielessä muhinut ajatus tehdä tyttärelle lämpimät ja osittain kosteuttapitävät yöhousut sai vihdoin tuultapurjeisiin. Tyttö nukkuu aina ilman peittoa ja välillä taskuvaippa tahtoo hieman johtaa kosteutta yöpukuun..joskos fleece olisi ratkaisu!

Kirpparilta oli joskus tarttunut mukaan suurehko vaalean lila fleecepaita, jonka hiat nyt saivat uuden elämän housujen lahkeina. Vyötäröön leikkasin paidan etumuksesta kaarevan kaksinkertaisen kappaleen jolla sain lisää tilaa peppupuolelle ja samalla housuille vyötärönkaitaleen johon ompelin kuminauhakujan. Lahkeisiin pujotin myös kumpparit.

Kuten kuvasta näkyy housujen takamus on selkeästi hieman pussilla..mahtuu hieman muhkeampikin kestovaippa hyvin sisään :) Näissä ei ole sisällä toista fleece kerrosta, koska käytän niitä Pul-taskun päällä "varmistus pöksyinä".

Keittiökaluston maalaus..ikuisuus projekti...

Olen tässä jo kohta useamman kuukauden maalaillut pikkuhiljaa keittiön tuoleja ja pöytää. Kalusto on mäntyinen ja vuosien saatossa tummunut ja tullut täyteen kissan kynnenjälkiä. Tasoittamista ja hiomista onkin siis riittänyt.

Tällähetkellä alkavat tuolit olla valmiit. Tuolien rungot on ensin pohjamaalattu Otex-tartuntapohjamaalilla ja sitten maalattu valkeaksi Empirellä. Istuimet jätin puun väriseksi ja enää puuttuu istuimien lakkaus kahdesta tuolista. Ilmat alkavat kyllä kylmentymään sitä tahtia, että hyvin nopsaan pitää kalusto saada valmiiksi, koska ainakin hionta tarvii tehdä ulkona (..ja aina sataa..). No eiköhän tämä tässä viimeistään jouluun mennessä valmistu ;)



Tässä siis tuoli ennen maalusta.