10.12.08

Housuvaippa/Harkkahousut

Pyöräytin saamastani vaippapalasta kahdet tälläiset...lieneekö taskuhousuvaippa vai harkkahousut taskulla, jokainen saa itse päättää :) Kooltaan vaipat vastaa aika pitkälle M-koon Swaddlea vaikka piirsinkin kaavan vapaalla kädellä.

Vaipoissa on PUL kuori ja sisäpintana fleece. Ompelin ensin vaipat sisäpuolelta jalanteiltä kiinni ja käänsin ja tikkasin kuminauhakujat. Sitten ompelin kyljet nurjalta fleece-fleeceä vasten ja PUL-PUL:a vasten ja käänsin vaipan oikein päin. Saumuroin vyötärön oikealta ja viimeistelin vyötärön joustokantilla. Lopuksi pujotin kuminauhat jalanteille vaipan täyttöaukon kautta eli vaipassa voi tarvittaessa tiukata/löysätä reisikuminauhoja. Kuminauhat kulkevat vapaasti kujassa ja ovat helposti käsillä ilman, että mitään tarvitsee purkaa.

4 kommenttia:

  1. Oi ihanaa! Kiitos ohjeistuksesta! Easter Bunzista muokkaamalla kaavalla tein lakanakankaasta testiversion. Reisikumpparien asennusta en oikein ymmärtänyt, et miten ne saa helposti vaihdettaviksi, mutta ehkä ens kerralla. Vyötärölle ompelin kuminauhakujan.

    Täytynee muokata kaavaa vielä jotenkin. Haluaisin laittaa kuminauhaa vain takaosaan. Mutta tälle illalle riitti testiversio. Ipana oli suht hankala ja häiritsi keskittymistä :/

    VastaaPoista
  2. Onpa kivannäköiset nuo harkkahousut :). Pitäisi kai alkaa esikoiselle moisia tekemään, jospa saisi pikkuhiljaa potalle innostumaan...

    VastaaPoista
  3. MaaritH kyselit tuosta reisi kumppareista...mulla on aina täyttöaukko harkkiksissa sillä en laita kiinteää imua. Joten ne kuminauhanpäät näkyy mulla sitäkautta sieltä sisäpuolelta. Mä en ompele reisi kujia päistään kiinni vaan jätän auki niin että siinä sivusauman kohdalla on pieni katkein josta se kuminauha sisäpuolelta kurkistamalla näkyy.

    Meillä tytöllä on menossa ihan potta vastanen kausi ja käy vain kakalla potalla...eikä oikein perusta harkkareista....

    VastaaPoista
  4. Joo en mä nyt mitään tajua, mutta ehkä sitten, kun on taas aikaa ommella :D Petivaatteiden puhdistus ja pakastimen sulatus veivät kummasti mehut, mutta noita suorittaessa haaveilin ompelusta yritin nyrjäyttää mieltäni hoksaamaan, että miten se reisukuja tulee ;)

    Toivottavasti potan vastustus on ainakin vähentynyt, jos ei poistunut :) Meidän 1,5 v ipana ei malttais lopettaa leikkejään pottakäynnin ajaksi. Kesken leikin sit keskeyttää, hakee katsekontaktia ja sanoo "pissa" tai "kakka", kun pisut on just tullut vaippaan :P Olen alkanut keskeyttäjäksi, muttei ole kivaa vielä pientä itkevää potalle :( Itkusta huolimatta tuloksena usein megapisu sitten, kun on malttanut rauhoittua asialle ;)

    VastaaPoista