3.2.09

Housuvaipan ompeluohje

Housuvaipat ovat olleet hieman pinnalla keskusteluissa tuolla kestovaippainfossa joten, kun FOE:t olivat lopussa mietiskelin miten parhaiten saan kuminauhan vaipan vyötärölle...ja tässä se mietinnän lopputulos :-) Kaavana tässä on weewekan sivuneppari kaava M-L koko. Mukavan kapea edestä ja sopii tähän tarkoitukseen hienosti...siis jo kävelevälle taaperolle.Eli näin se käy!


Aseta vaippakappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele jalantiet. Tämä kaava oli korkea joten madalsin sitä niin, että leikkasin hieman fleeceä matalammaksi kuin PUL. Vaihtoehtoisesti leikkaa PUL-pala korkeammaksi.


Ompele vaipan etusauma ja takasauma ja jätä jompaan kumpaan päähän täyttöaukko. Käännä vaippa oikein päin ja ompele kuminauhakujat jalanteille. Päätä ne kuitenkin noin 2 cm päähän reunoista.


Taita täyttöaukon puolein siiveke hieman sisään ja työnnä toinen siiveke sen sisään. Kisko siivekkeet täyttöaukon kautta ulos ja ompele reunat yhteen kuten esim puseron hian resori tms. Näin sivu jää vaipan sisälle auki. Jos ompelet päät yhteen lättänänä on kuminauhan pujottaminen jalanteille vaikeampaa.Seuraavaksi voit ommella suoranompeleen vyötärölle. Ite jätin siihen pienen reiän lähelle täyttöaukkoa jotta voin pujottaa kuminauhan.

Pujota kuminauhat paikalleen sopivaan mittaan ja solmi tai ompele päät yhteen. Jos jätät nauhoihin kasvunvaraa eli ylimääräistä pituutta voi myöhemmin löysätä niitä lapsen kasvaessa.

Tässä kuvassa valmis vaippa 9,7 kg ja 80 cm taaperolla. Kuminauhat sai vetää melko tiukkaan eli ehkä olisi kannattanut lyhentää siivekkeitä hieman enemmän kuin 2 cm etusiivekettä tai valita pienempi kaava. No tässä on kasvun varaa ;-) Tosi kiva vaippamalli muuten!

4 kommenttia:

 1. No nyt mä tajusin! Kiitos :D Missäs mun vaippakankaat ja -kaavat on... ;)

  VastaaPoista
 2. Selkeä ohje ja kuvat! Tässä on itsellä vielä paljon opittavaa näiden vaippojen suhteen kun tuntuu olevan ihan älyttömästi erilaisia vaippoja; kestot, AIOt, housuvaipat, kuoret, sisätaskuvaipat, sisävaipat ja kokoajan tuntuu tulevan lisää eri vaihtoehtoja. Huh!
  Millä kameralla muuten olet kuvannut nuo otokset? Varsin hyvälaatuisen näköisiä.
  t. Sipsu

  VastaaPoista
 3. Taitaa olla noissa miehen Canon digijärkkäri tai sitten otin kuvat Canonin 3 megapixelin digital Ixus kameralla...ei voi muistaa enää:-) Kunhan tässä kotiudun voin kaivella originaalit kotikoneelta niin arvoitus selviää!

  VastaaPoista