12.8.13

Princess castle- mekko ja äidille paita!



Uusimmassa Ottobressa 4/2013 oli kivan näköinen Princess Castle -mekko, jota halusin kokeilla. Tytär ei välitä pitkistä hioista joten tein sen lyhythiaisena. Kangas on Eurokankaasta ostettu hyvin ohut palatrikoo mikä näin tarkemmin ajatellen olisi sopinut hyvin myös alusvaatteisiin ja yöpukuihin. No se päätyi nyt mekoksi. 
Kaava 14. Princess Castle. Ottobre 4/2013. Koko 116 cm.

Koska kangas oli niin ohkaista päätin kokeilla reunojen kanttausta framilonin avulla. Olen tuon paketin ostanut joskus vuosia sitten Kangastukusta. Nauhan leveys on muistaakseni 5 mm. Saumuroin framilonin reunaan nurjalle ja tikkasin taitteen kaksoisneulalla. Tämä on kyllä nyt minun uusi suosikki huolitteluni. Siis niin ihanan nopsa ja siisti! Loppujen lopuksi framilonia päätyi myös hian ja taskun suuhun myös :) Luulen että resorikanttaus olisi ollut tähän kankaaseen liian raskas. 


 Yllä kuva framilon kanttauksesta. 

Pitkään olen miettinyt/ haaveillut jonkin vaatteen ompelusta myös itselle. Tätä kangasta jäi kietaisumekon jälkeen juuri senverran että sain siitä itselleni T-paidan. Hyödynsin tuon uusimman Ottobren kaavoja ja käytin apuna Ruler paidan kaavaa koossa 164... Jouduin kyllä lisäämään kaavaan 2,5 cm taitteelle joten 5 cm leveämmällä kaavalla lähdin liikkeelle. Loppujen lopuksi muokkasin kaavaa niin paljon/ paitaa että alkuperäisestä on jäljellä enää raglan hiat :) Kangasta oli valitettavasti niin vähän että jouduin jatkamaan pituutta vielä valkealla trikoo kaitaleella. Ihan pidettävä paita tästä silti tuli!



Ehkä kuitenkin tämä proto on vielä enempi kotipaita ainesta...;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti