26.5.08

Takakuminauhan ja täyttöaukon ompelu

Mittaa sopiva kuminauhan pituus (esim 15-20 cm) ja merkitse se kuminauhaan kynällä. Leikkaa kuminauhakujan alku- ja loppupäähän noin 0,5 cm lovi saksen kärjellä ja huolittele kujan reuna saumurilla tai ompelukoneella. Taita läpäre sisäänpäin niin, että kuminauha jää väliin ja ompele muutaman kerran edestakaisin suoralla ompeleella niin, että kuminauha kiinnittyy päästään.

Jatka suoralla ompeleella samalla pitäen kuminauhaa kujassa. Varo ettet ompele kuminauhan päältä. Venytä kujan lopussa kuminauha lopulliseen kireyteen (vedä merkki näkyviin) ja ompele taas muutamia kertoja edestakaisin.


Valmis takakuminauha näyttää tältä. Se on saumanvarojen verran sisempänä kuin muu kappale.






Aseta vuori (fleece) ja PUL kappale oikeat puolet vastakkain.(Muista neppparit!!!) Voit laittaa palat yhteen ihan reunasta nuppineulalla. Aloitan reunojen huolittelun aina vaipan takaosasta ja ompelen fleece päällimmäisenä, koska niin kangas luistaa paremmin paininjalan alla. Ompelen saumurilla kappaleet yhteen kuminauhakujaan saakka. Vedän alta PUL-kankaan pois ja jatkan samalla ompeleella fleecen huolittelua näin saan siistin täyttöaukon reunan. Sopivassa kohdassa vedän PUL kankaan takaisin paininjalan alle ja jatkan ompelua koko vaipan ympäri. Itse laitan nepparit siivekkeisiin jo ennen ompelua tai nepitän vasta aivan valmiina kaikkien kankaiden läpi.





Tarkista lopuksi vaipan symmetria ja korjaa mahdolliset virheet. Seuraavaksi ommellaan reisi- ja mahakuminauha.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti